RYHMÄVALMENNUKSET

Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen Uraverkoston ryhmävalmennukset ovat kevään 2020 ajaksi siirtyneet verkkoon. Osa valmennuksista on katsottavissa omassa aikataulussa Uraverkosto valmentaa Youtube-kanavalla, jonka voit käydä laittamassa tilaukseen saadaksesi heti tiedon sinne ladatuista uusimmista valmennuksista! Osa valmennuksista toteutetaan webinaareina, joihin voit ilmoittautua mukaan täyttämällä yhteydenottopyynnön saadaksesi linkin sähköpostiisi, jolla pääset osallistumaan webinaariin sille ilmoitettuna ajankohtana. Muistathan mainita ilmoittautuessasi lisätietoja-kentässä webinaarin nimen, johon haluat osallistua! 

Otamme mielellään palautetta vastaan kevään verkkovalmennuksista osoitteeseen:

 

VIDEOIDUT VALMENNUKSET TYÖNHAUN TUEKSI:

OMAN OSAAMISEN TUNNISTAMINEN

Työtaustasta, opinnoista ja tekemisistä riippumatta monelle on vaikeaa tunnistaa ja sanoittaa, mitä oikeastaan osaa. Oman osaamisen hahmottaminen on kuitenkin välttämätöntä itselle sopivan työn löytämiseksi. O.O.T.-valmennus tarjoaa työkaluja sekä osaamisen tunnistamiseen, olitpa miettinyt osaamisiasi paljon tai vähän, että ideoita osaamisten pukemiseen sanoiksi sinua kuvaavalla tavalla. Kun löytää itsestään aitoja vahvuuksia ja tunnistaa rakkaimpia kykyjään,saattaa tulevaisuus tuntua jopa innostavalta. Klikkaa linkkiä alla ja lähde liikkeelle osaamisen tunnistamisen maailmaan joko kokeilemaan uutta tai ravistelemaan kuluneita fraaseja hakemuksissa ja cv:ssäsi! Valmennus on jaettu kolmeen osaan, jotka sisältävät uraohjaajien ajatuksia aiheeseen liittyen, powerpoint materiaalin sekä tehtäviä jotka kuljettavat sinut tunnistamisesta konkreettiseen sanoittamiseen!

Tervetuloa mukaan! Terveisin Tuuli ja Hanni :)

Oman osaamisen tunnistaminen, osa 1

Oman osaamisen tunnistaminen, osa 2

Oman osaamisen tunnistaminen,osa 3

 

 

OMAN OSAAMISEN MARKKINOINTI

Valmennus on jatkoa oman osaamisen tunnistamiselle. Kun osaamisensa on saanut puettua sanoiksi, sen näkyväksi tekeminen työnantajille on seuraava askel. Valmennuksessa puhutaan mm. siitä, mitä hyötyä näkökulman vaihtamisesta voi olla oman työnhaun prosessille. Entä jos hakemisen sijaan tekisikin markkinointia? Markkinointi sana saattaa herättää mielikuvan mainonnasta ja tyrkyttämisestä,  mutta valmennuksessa sillä tarkoitetaan viestintää, psykologiaa ja ongelmanratkaisua. Valmennuksessa pääset tekemään oman osaamisen markkinointisuunnitelman, jossa 1. asetetaan toiminnalliset tavoitteet työnhaulle, 2. pohditaan työnhaun markkinoinnin kohdentamista, 3. käydään läpi erilaisia osaamisen markkinoinnin työkaluja sekä kanavia, joista 4. kootaan lopuksi omiin tavoitteisiin parhaiten sopiva käytännön toimintasuunnitelma. Tervetuloa katselemaan, toivottelevat Tuuli, Hanni ja Tiina!

Oman osaamisen markkinointi, osa 1

Oman osaamisen markkinointi, osa 2

Oman osaamisen markkinointi, osa 3

 

 

KEVYTYRITTÄJYYS JA TYÖTTÖMYYS

Mitä kevytyrittäjyys on ja miten se eroaa yrittämisestä? Miten te-toimisto suhtautuu kevytyrittäjyyteen työttömyysaikana? Uraverkoston Katri ja kevytyrittäjyyden kokemusasiantuntijana toimiva Tuuli kertovat tiiviissä paketissa miten kevytyrittäjyys ja työttömyys sopivat yhteen. Klikkaa ja katso:

Kevytyrittäjyys työttömyysaikana

 

 

TYÖEKOSYSTEEMI

MIstä palasista itselle sopiva työ oikein koostuu? Jos haasteena on hahmottaa, millaisiin töihin tulevaisuudessa haluaa suunnata ja missä ympäristössä olisi mielekkäintä työskennellä, työekosysteemin hahmottaminen voi auttaa tässä. Hanni kertoo asiasta tarkemmin seuraavalla videolla:

Työekosysteemi, mistä palasista itselle sopiva työ koostuu

 

 

ARVOT JOHTOTÄHTENÄ

Mitä merkitystä omien arvojen pohtimisella on työllistymisen näkökulmasta? Aiheeseen näkökulmaa antaa Uraverkoston LuotsaamoLab-hankkeen hankepäällikkö Hanni:

Arvot johtotähtenä elämässä ja työssä

 

 

URAVERKOSTON WEBINAARIT:

 VIDEOHAASTATTELUSIMULAATTORIvideohaastattelusimulaattori pienikuva

Uraverkosto tarjoaa keski-suomalaisille työttömille työnhakijoille ainutkertaisen mahdollisuuden harjoitella videohaastattelua uraohjaajan kanssa!

Uraverkoston videohaastattelusimulaattorissa uraohjaaja haastattelee sinua kuten aidossa videohaastattelutilanteessa. Pääset esittelemään osaamistasi samoin kuin työhaastattelussa mutta saat simulaattorin jälkeen palautetta, joka auttaa sinua parantamaan suoritustasi seuraavaan kertaan, kun videoyhteyden toisessa päässä istuukin ehkä tuleva työnantajasi. Uraohjaajamme ovat käytettävissäsi myös videohaastattelusimulaattorin jälkeen, jos haluat keskustella saamastasi palautteesta tai yleisemmin omien työllistymismahdollisuuksiesi kehittämisestä. Halutessasi voimme taltioida haastattelun, jolloin pääset tarkkailemaan myös omaa kehonkieltäsi ja sanatonta viestintääsi työhaastattelun aikana. Mahtavaa, eikö?

Tätä mahdollisuutta ei kannata ohittaa! Ilmoittaudu mukaan täyttämällä Uraverkoston YHTEYDENOTTOLOMAKE. Merkkaa lomakkeeseen, että olet kiinnostunut videohaastattelusimulaattorista ja uraohjaajamme ovat sinuun yhteydessä muutaman arkipäivän sisällä.

URAVERKOSTON TYÖNHAUN KAHVITAUKO KESKIVIIKKOISIN! 

Tule mukaan leppoisille etä-iltapäiväkahveille Uraverkoston uraohjaajien kanssa vaihtelevilla teemoilla! Koska tällä hetkellä ei ole mahdollista kohdata kasvokkain, hyödynnetään kohtaamisiin olemassa olevia keinoja. 27.5. alkaen kahvitaukoa voit seurata Facebookin livelähetyksenä ja ottaa osaa uraohjaajien tarinoihin kommentoimalla. Tervetuloa mukaan!

Iltapäiväsumpeilla teemoina: 

KE 13.5. klo 14-15 Työnhaussa tuskastuttaa... Mitkä asiat työnhaussa aiheuttavat harmaita hiuksia tällä hetkellä? Paikka ja aika jakaa sekä tuskastumisen aiheita että ratkaisuvaihtoehtoja haasteisiin, pilke silmäkulmassa säilyttäen. Klikkaa kahveille TÄSTÄ !

KE 27.5. Toivo. Millaiset asiat luovat toivoa tulevaan työttömyysaikana? Mitkä kokemukset haluaisit jakaa rohkaisuna muille ja mistä kaikesta voi selvitä? Mitä toivo on ja miksi se on tärkeää paitsi työnhaussa myös elämässä yleensä. Tule seuraamaan keskustelua Uraverkoston Facebook -sivuille, löydät ne TÄSTÄ!

KE 3.6. (Hyvin)vointi. Mikä merkitys omasta (hyvin)voinnista huolehtimisella on työttömyysaikana ja varsinkin poikkeusoloissa? Mitä ajatuksia teema herättää ja millaiseen (hyvin)vointikeskusteluun olet viimeaikoina törmännyt?

coffee 386878 1920

 

Rahoittajat

Keski-Suomen TE-toimisto
Keski-Suomen TE-toimisto

Jyväskylä
Jyväskylä

Hallinnoijat

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry
Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry

Jyvässeudun 4H yhdistys ry
Jyvässeudun 4H yhdistys ry

Nuorisoseurat
Nuorisoseurat