HENKILÖKOHTAINEN URAOHJAUS

Uraverkosto tarjoaa henkilökohtaista ja kiireetöntä ohjausta työllistymiseen ja työelämään liittyen keski-suomalaisille työttömille työnhakijoille. Valmennus onnistuu, kun motivaatio on kohdallaan ja pyrimme parhaamme mukaan tukemaan sen syttymistä. Mikäli olet uusi asiakas, uraohjaukseen pääset täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Uraverkoston uraohjaaja ottaa sinuun yhteyttä muutaman arkipäivän sisällä ja pääset kertomaan tarkemmin tarpeistasi ja toiveistasi. Henkilökohtainen uraohjaus käynnistyy yhteisen tapaamisajan sopimisella. Ohjaus on asiakkaille maksutonta.

 

MITÄ URAOHJAUKSESSA TAPAHTUU?

Uraohjaus sopii kenelle tahansa oman työnhakunsa kehittämisestä kiinnostuneelle, työ- tai opiskelutaustasta riippumatta. Erityisesti uraohjauksesta on hyötyä tilanteissa, joissa työllistymisen suuntaa on syytä pohtia uudelleen, tunnet, että työnhaku on jämähtänyt eikä etene haluamallasi tavalla tai kaipaat varmuutta oman osaamisesi sanoittamiseen tai ajoittain toistuviin työttömyysjaksoihin liittyen. Uraohjausta voi Uraverkostossa saada paitsi yksilöohjauksena, myös pienryhmässä. Uraohjauksella ei ole tarkkaa kestoa, sen pituus riippuu ohjattavan tarpeista. Uraohjauksessa tavataan usein muutamia kertoja kuukaudessa ja välissä ohjattava edistää työnhakuaan ohjaajan kanssa sovituilla tavoilla.

Uraohjauksessa lähdetään liikkeelle tutustumisesta ja tilanteesi kokonaiskartoituksesta. Saat myös tarkemman kuvan siitä, millaisissa asioissa ja millaisin välinein uraohjaaja voi sinua auttaa eteenpäin kohti työllistymistä. Uraohjaus on työelämäsi seuraavien askelten suunnitteluun liittyvä prosessi, jota tehdään yhteistyössä uraohjaajan kanssa. Tärkeintä kuitenkin on, että teet töitä myös uraohjaus-tapaamisten välillä, työllistymisesi eteneminen on lopulta omien käytännön tekojesi tulos! Uraohjaus voi auttaa oivaltamaan työnhaun ongelmakohtiin liittyviä haasteita sekä ratkaisuja niiihin ja antaa uutta puhtia pitkään jatkuneeseen työnhakuun.

Uraohjauksessa keskitytään ohjattavan työllistymisen kannalta tärkeimpiin asioihin, joita voivat olla ihmisestä riippuen mm. itsetuntemuksen kehittäminen työnhaun näkökulmasta, uratoiveiden ja -mahdollisuuksien kartoittaminen, niiden sanoittaminen tai käytännön työnhaun kysymyksiiin tai dokumentteihin liittyvät asiat. Ohjaus voi sisältää myös työtulevaisuuden suunnittelua ja kokeilua vaikkapa työkokeilun tai palkkatukityön muodossa. 

Lisää ajatuksia uraohjaamiseen liittyen voit käydä kuuntelemassa LuotsaamoLabin hankepäällikkö Hanni Salon podcastista!

Alla kuvattu Uraverkoston uraohjauksen polku voi auttaa myös hahmottamaan, mitä uraohjauksessa tapahtuu ja mitä siitä voisit saada:

Valmennuspolku valmis PIENI

 

Rahoittajat

Keski-Suomen TE-toimisto
Keski-Suomen TE-toimisto

Jyväskylä
Jyväskylä

Hallinnoijat

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry
Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry

Jyvässeudun 4H yhdistys ry
Jyvässeudun 4H yhdistys ry

Nuorisoseurat
Nuorisoseurat