MUOVAILUSTUDIO

Uraverkoston muovailustudiossa tunnistetaan niitä palasia, joista haluamme tulevaisuutemme työelämän koostuvan. Muovailustudion tavoitteena on, että valmennuksen jälkeen osallistuja tunnistaa mistä on tulossa, mihin on menossa ja miksi näin on. Muovailustudio poikkeaa perinteisestä työnhakuvalmennuksesta siten, ettei se pyri toimimaan työnhakijan ja työnantajan välissä tai välittäjänä, vaan valmentaa osallistujia menestymään itsenäisesti tulevaisuuden työmarkkinoilla. Miksi puhumme työelämämuovailusta, emmekä esimerkiksi työnhakuvalmennuksesta? Lue lisää työelämämuovailusta!

Tulevaisuuden työelämäänsä muovaillut osaa vakuuttavasti kuvailla osaamistaan ja motivaatiotaan sekä luoda niistä omaa visiotaan parhaiten palvelevan kokonaisuuden.

Muovailustudion vaiheet

#NYTKU

Muovailustudiossa keskityt aluksi siihen, missä ja mitä olet nyt ja miten - millaisilla valinnoilla ja toiminnalla - olet tullut tähän. Pohdit sinulle aidosti tärkeitä asioita ja arvoja sekä tunnistat ja sanoitat osaamistasi.

#SITKU

Nykyhetken tunnistamisen jälkeen muovailet tietäsi kohti omannäköistä tulevaisuutta. Tunnistat muovaillessasi niitä muutoksia, joita toimintasi, ajatuksesi ja valintasi vaativat palvellakseen sitä suuntaa, joka tässä hetkessä tuntuu tavoittelemisen arvoiselta. Tarkastelet tämänhetkistä osaamistasi ja arvojasi tulevaisuutesi näkökulmasta. Millaiseksi haluat muovailla tulevaisuutesi?

#NYTPÄ

Kun olet valinnut tulevaisuutesi suunnan ja visiosi on kirkastunut, tunnistat ja valitset konkreettisia tekoja, joilla voit jo nyt, tässä hetkessä, lähteä etenemään kohti suunnitelmaasi.

#NIINPÄ

Studion päätyttyä olet kulkenut retken nykyhetkestä menneisyyteen, tulevaisuuteen ja takaisin. Matkan tuloksena tunnistat, mistä olet tulossa, mihin olet menossa, miksi näin on ja mitä siitä haluat sanoa työelämän näkökulmasta. Olet ottanut tulevaisuutesi suunnan omiin käsiisi. Muovailustudion jälkeen sinulla on käytössäsi kokoelma erilaisia työkaluja, joilla voit tarkastella ja päivittää omaa tilannettasi myös jatkossa.

 

Muovailustudiosta sanottua

(Palautekysely maaliskuussa 2021, 3kk muovailustudioon osallistumisen jälkeen)

"Oman itsen kehittämisessä ja osaamisen arvoimisessa saamani työkalut toimivat pitkään."

"Löysin uuden ja kestävämmän lähestymistavan itseeni työntekijänä ja -hakijana. Itsetuntemus kasvoi ja vertaistyöskentely oli antoisaa"

"Muovailustudiosta oli minulle hyötyä seuraavissa asioissa: itsetunnon vahvistaminen, ryhmän kannustus, omien taitojen analysointi ja tulevaisuuden suunnitelmien konkretisointi."

"Osaan sanoittaa paremmin omaa osaamistani ja kommunikoida selkeämmin."

"CV:n ja hakemusten tekeminen on ollut helpompaa. Itseluottamus myös haastatteluissa on parempi."

"Suhtaudun luottavaisemmin tulevaisuuteen."

Muovailustudio käytännössä

Muovailustudio kokoontuu yhdeksän viikon ajan, kerran tai kaksi viikossa, keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia kuluneen viikon aikana tehdyistä havainnoista. Havainnot syntyvät itsenäisen työskentelyn tuloksena, johon saat tehtävät ja työkalut Uraverkoston valmentajilta. Me Uraverkostossa uskomme, että yhdessä oppiminen on tehokas tapa reflektoida omaa tilannetta ja muutostarvetta. Siksi muovailustudiossa pienryhmäkeskustelut yhdessä itsenäisen työn kanssa ovat tärkeä osa muovailuprosessia, oppimista ja oivaltamista.

Uraverkoston valmentajat ovat tukenasi myös itsenäisessä työssä. Jos jokin tehtävä mietityttää, voit olla yhteydessä valmentajiin ja varata itsellesi ajan henkilökohtaiselle ohjaukselle. Tukenasi on myös muiden osallistujien sekä valmentajien yhteinen Facebook-ryhmä, jossa voit käydä keskustelua niin oivalluksiin kuin mahdollisiin pohdintoihin liittyen.

Muovailustudion aikana pääset käsiksi valikoituihin lisämateriaaleihin, joista voit valita oman mielenkiintosi mukaan katsottavaa, kuunneltavaa ja luettavaa ruokkimaan motivaatiotasi ja innostustasi muovailutyössäsi.

Koska, missä ja mitä maksaa?

Valmennustilat löydät kansalaistoiminnakeskus Matarasta ja työkalut saat käyttöösi sähköpostitse sekä Facebookissa. Jatkossakin huomioimme koronatilanteen kehittymisen muovailustudion toteutuksessa. Me huolehdimme, että tapaamisiin saapuminen on sinulle turvallista, joten tulethan sinäkin paikalle vain terveenä. Kevään 2021 muovailustudiot järjestetään täysin etänä Zoomin välityksellä.

Seuraavan muovailustudio käynnistyy elokuussa 2021. Kevään ja syksyn muovailustudioiden aikataulut löydät alla olevaa aikajanaa selaamalla ja syksyn valmennuksen toteutustavan vahvistamme kesän aikana.

Ja se hinta? Työelämän muovailustudioon osallistuminen ei maksa sinulle mitään. Toimintamme on Keski-Suomen TE-toimiston sekä Jyväskylän kaupungin rahoittamaa.

Kuulostaako hyvältä? Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan!

MUOVAILUSTUDIO ALKAA! 18.8.2021 mitäs 1/2 13:00 - 15:00

19.8.2021 mitäs 2/2 13:00 - 15:00

25.8.2021 MINÄ nytku 13:00 - 15:00

2.9.2021 ARVOT nytku 13:00 - 15:00

8.9.2021 OSAAMINEN nytku 13:00 - 15:00

15.9.2021 VISIO 13:00 - 15:00

22.9.2021 MINÄ sitku 13:00 - 15:00

29.9.2021 ARVOT sitku 13:00 - 15:00

6.10.2021 OSAAMINEN sitku 13:00 - 15:00

14.10.2021 TOIMINTA nytpä 13:00 - 15:00

15.10.2021 KOONTI niinpä 13:00 - 15:00

Palvelun tarjoaa

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry.

Rahoittajat

Jyväskylän kaupunki.
TE-palvelut.