MUOVAILUSTUDIO

Uraverkoston Työelämän muovailustudiossa tunnistetaan niitä palasia, joista haluamme tulevaisuutemme (työ)elämän koostuvan. Muovailustudion tavoitteena on, että valmennuksen jälkeen osallistuja tunnistaa mistä on tulossa, mihin on menossa ja miksi näin on. Muovailustudio poikkeaa perinteisestä työnhakuvalmennuksesta siten, ettei se pyri toimimaan työnhakijan ja työnantajan välissä tai välittäjänä, vaan valmentaa osallistujia menestymään itsenäisesti tulevaisuuden työmarkkinoilla. Miksi puhumme työelämämuovailusta, emmekä esimerkiksi työnhakuvalmennuksesta? Lue lisää työelämämuovailusta!

Tulevaisuuden työelämäänsä muovaillut osaa vakuuttavasti kuvailla osaamistaan ja motivaatiotaan sekä rakentaa niiden pohjalle kestävän suunnitelman tulevaisuuteen.

Muovailustudion vaiheet

#NYTKU

Muovailustudiossa keskityt aluksi siihen, missä ja mitä olet nyt ja miten - millaisilla valinnoilla ja toiminnalla - olet tullut tähän. Pohdit sinulle aidosti tärkeitä asioita ja arvoja sekä tunnistat ja sanoitat osaamistasi.

#SITKU

Nykyhetken tunnistamisen jälkeen muovailet tietäsi kohti omannäköistä tulevaisuutta. Tunnistat muovaillessasi niitä muutoksia, joita toimintasi, ajatuksesi ja valintasi vaativat palvellakseen sitä suuntaa, joka tässä hetkessä tuntuu tavoittelemisen arvoiselta. Tarkastelet tämänhetkistä osaamistasi ja arvojasi tulevaisuutesi näkökulmasta. Millaiseksi haluat muovailla tulevaisuutesi?

#NYTPÄ

Kun olet valinnut tulevaisuutesi suunnan ja visiosi on kirkastunut, tunnistat ja valitset konkreettisia tekoja, joilla voit jo nyt, tässä hetkessä, lähteä etenemään kohti suunnitelmaasi.

#NIINPÄ

Studion päätyttyä olet kulkenut retken nykyhetkestä menneisyyteen, tulevaisuuteen ja takaisin. Matkan tuloksena tunnistat, mistä olet tulossa, mihin olet menossa, miksi näin on ja mitä siitä haluat sanoa työelämän näkökulmasta. Olet ottanut tulevaisuutesi suunnan omiin käsiisi. Muovailustudion jälkeen sinulla on käytössäsi kokoelma erilaisia työkaluja, joilla voit tarkastella ja päivittää omaa tilannettasi myös jatkossa.

 

Muovailustudiosta sanottua

(Palautekysely maaliskuussa 2021, 3kk muovailustudioon osallistumisen jälkeen)

"Oman itsen kehittämisessä ja osaamisen arvoimisessa saamani työkalut toimivat pitkään."

"Löysin uuden ja kestävämmän lähestymistavan itseeni työntekijänä ja -hakijana. Itsetuntemus kasvoi ja vertaistyöskentely oli antoisaa"

"Muovailustudiosta oli minulle hyötyä seuraavissa asioissa: itsetunnon vahvistaminen, ryhmän kannustus, omien taitojen analysointi ja tulevaisuuden suunnitelmien konkretisointi."

"Osaan sanoittaa paremmin omaa osaamistani ja kommunikoida selkeämmin."

"CV:n ja hakemusten tekeminen on ollut helpompaa. Itseluottamus myös haastatteluissa on parempi."

"Suhtaudun luottavaisemmin tulevaisuuteen."

Muovailustudio käytännössä

Muovailustudio kokoontuu yhdeksän viikon ajan, kerran tai kaksi viikossa, keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia kuluneen viikon aikana tehdyistä havainnoista. Havainnot syntyvät itsenäisen työskentelyn tuloksena, johon saat tehtävät ja työkalut Uraverkoston valmentajilta. Me Uraverkostossa uskomme, että yhdessä oppiminen on tehokas tapa reflektoida omaa tilannetta ja muutostarvetta. Siksi muovailustudiossa pienryhmäkeskustelut yhdessä itsenäisen työn kanssa ovat tärkeä osa muovailuprosessia, oppimista ja oivaltamista.

Uraverkoston valmentajat ovat tukenasi myös itsenäisessä työssä. Jos jokin tehtävä mietityttää, voit olla yhteydessä valmentajiin ja varata itsellesi ajan henkilökohtaiselle ohjaukselle. Tukenasi on myös muiden osallistujien sekä valmentajien yhteinen Facebook-ryhmä, jossa voit käydä keskustelua niin oivalluksiin kuin mahdollisiin pohdintoihin liittyen.

Muovailustudion aikana pääset käsiksi valikoituihin lisämateriaaleihin, joista voit valita oman mielenkiintosi mukaan katsottavaa, kuunneltavaa ja luettavaa ruokkimaan motivaatiotasi ja innostustasi muovailutyössäsi.

Koska, missä ja mitä maksaa?

Työelämän muovailustudio toteutetaan pääsääntöisesti etänä Zoomin välityksellä. Mahdollisilla läsnäolokerroilla käytetyt valmennustilat löydät kansalaistoiminnakeskus Matarasta, Jyväskylästä. Huomioimme koronatilanteen kehittymisen muovailustudion toteutuksessa. Jos valmennuskertoja pystytään toteuttamaan livetapaamisina, me huolehdimme, että tapaamisiin saapuminen on sinulle turvallista. Tulethan sinäkin paikalle vain terveenä. Valmennuksen tehtävät saat käyttöösi sähköpostitse sekä Facebookissa.

Vuoden 2021 viimeinen muovailustudio on käynnistynyt elokuussa. Uraverkosto -hanke on päättymässä vuoden 2021 lopussa. Haemme toiminnallemme rahoitusta myös vuodelle 2022 ja tiedotamme toimintamme jatkumisesta viimeistään joulukuussa 2021.

Ja se hinta? Työelämän muovailustudioon osallistuminen ei maksa sinulle mitään. Toimintamme on Keski-Suomen TE-toimiston sekä Jyväskylän kaupungin rahoittamaa. Työelämän muovailustudioon voivat osallistua kaikki keskisuomalaiset työnhakijat.

Kuulostaako hyvältä? Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan!

Palvelun tarjoaa

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry.

Rahoittajat

Jyväskylän kaupunki.
TE-palvelut.