MUOVAILUSTUDIO

Uraverkoston Työelämän muovailustudiossa tunnistetaan niitä palasia, joista haluamme tulevaisuutemme (työ)elämän koostuvan. Muovailustudion tavoitteena on, että valmennuksen jälkeen osallistuja tunnistaa mistä on tulossa, mihin on menossa ja miksi näin on. Muovailustudio poikkeaa perinteisestä työnhakuvalmennuksesta siten, ettei se pyri toimimaan työnhakijan ja työnantajan välissä tai välittäjänä, vaan valmentaa osallistujia menestymään itsenäisesti tulevaisuuden työmarkkinoilla. Miksi puhumme työelämämuovailusta, emmekä esimerkiksi työnhakuvalmennuksesta? Lue lisää työelämämuovailusta!

Tulevaisuuden työelämäänsä muovaillut osaa vakuuttavasti kuvailla osaamistaan ja motivaatiotaan sekä rakentaa niiden pohjalle kestävän suunnitelman tulevaisuuteen.

Muovailustudion vaiheet

#NYTKU

Muovailustudiossa keskityt aluksi siihen, missä ja mitä olet nyt ja miten - millaisilla valinnoilla ja toiminnalla - olet tullut tähän. Pohdit sinulle aidosti tärkeitä asioita ja arvoja sekä tunnistat ja sanoitat osaamistasi.

#SITKU

Nykyhetken tunnistamisen jälkeen muovailet tietäsi kohti omannäköistä tulevaisuutta. Tunnistat muovaillessasi niitä muutoksia, joita toimintasi, ajatuksesi ja valintasi vaativat palvellakseen sitä suuntaa, joka tässä hetkessä tuntuu tavoittelemisen arvoiselta. Tarkastelet tämänhetkistä osaamistasi ja arvojasi tulevaisuutesi näkökulmasta. Millaiseksi haluat muovailla tulevaisuutesi?

#NYTPÄ

Kun olet valinnut tulevaisuutesi suunnan ja visiosi on kirkastunut, tunnistat ja valitset konkreettisia tekoja, joilla voit jo nyt, tässä hetkessä, lähteä etenemään kohti suunnitelmaasi.

#NIINPÄ

Studion päätyttyä olet kulkenut retken nykyhetkestä menneisyyteen, tulevaisuuteen ja takaisin. Matkan tuloksena tunnistat, mistä olet tulossa, mihin olet menossa, miksi näin on ja mitä siitä haluat sanoa työelämän näkökulmasta. Olet ottanut tulevaisuutesi suunnan omiin käsiisi. Muovailustudion jälkeen sinulla on käytössäsi kokoelma erilaisia työkaluja, joilla voit tarkastella ja päivittää omaa tilannettasi myös jatkossa.

 

Muovailustudiosta sanottua

"Oman itsen kehittämisessä ja osaamisen arvoimisessa saamani työkalut toimivat pitkään."

"Löysin uuden ja kestävämmän lähestymistavan itseeni työntekijänä ja -hakijana. Itsetuntemus kasvoi ja vertaistyöskentely oli antoisaa"

"Muovailustudiosta oli minulle hyötyä seuraavissa asioissa: itsetunnon vahvistaminen, ryhmän kannustus, omien taitojen analysointi ja tulevaisuuden suunnitelmien konkretisointi."

"Osaan sanoittaa paremmin omaa osaamistani ja kommunikoida selkeämmin."

"CV:n ja hakemusten tekeminen on ollut helpompaa. Itseluottamus myös haastatteluissa on parempi."

"Suhtaudun luottavaisemmin tulevaisuuteen."

Muovailustudio käytännössä

Muovailustudio kokoontuu yhdeksän viikon ajan, kerran tai kaksi viikossa, keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia kuluneen viikon aikana tehdyistä havainnoista. Havainnot syntyvät itsenäisen työskentelyn tuloksena, johon saat tehtävät ja työkalut Uraverkoston valmentajilta. Me Uraverkostossa uskomme, että yhdessä oppiminen on tehokas tapa reflektoida omaa tilannetta ja muutostarvetta. Siksi muovailustudiossa pienryhmäkeskustelut yhdessä itsenäisen työn kanssa ovat tärkeä osa muovailuprosessia, oppimista ja oivaltamista.

Uraverkoston valmentajat ovat tukenasi myös itsenäisessä työssä. Jos jokin tehtävä mietityttää, voit olla yhteydessä valmentajiin ja varata itsellesi ajan henkilökohtaiselle ohjaukselle. Tukenasi on myös muiden osallistujien sekä valmentajien yhteinen Facebook-ryhmä, jossa voit käydä keskustelua niin oivalluksiin kuin mahdollisiin pohdintoihin liittyen.

Muovailustudion aikana pääset käsiksi valikoituihin lisämateriaaleihin, joista voit valita oman mielenkiintosi mukaan katsottavaa, kuunneltavaa ja luettavaa ruokkimaan motivaatiotasi ja innostustasi muovailutyössäsi.

Kenelle Työelämän Muovailustudio on tarkoitettu?

Työelämämuovailu sopii sinulle jos:

- etsit suuntaasi työelämässä

- haluat parantaa itsevarmuuttasi työmarkkinoilla

- oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen tuntuvat vaikeilta

- haluat innostua tulevaisuuden työelämästäsi

- haluat saada varmuutta valintoihisi

- haluat rakentaa itsellesi kestävän uran, jossa voit hyvin.

Voit osallistua Työelämän Muovailustudioon jos olet keskisuomalainen työnhakija, tai olet pian aloittamassa työnhaun. Myös pian valmistumassa olevat opiskelijat ja esimerkiksi määraikaisessa työsuhteessa työskentelevät voivat osallistua valmennukseen.

Koska ja missä?

Työelämän muovailustudio toteutetaan etänä Zoomin välityksellä. Valmennuksen tehtävät saat käyttöösi sähköpostitse sekä Facebookissa.

Syksyn 2022 viimeinen Työelämän Muovailustudio toteutetaan ajalla 27.9.-1.12.2022. Tämä on myös viimeinen Työelämän Muovailustudio, sillä Uraverkosto -hanke päättyy 31.12.2022.

Toimintamme on Keski-Suomen TE-toimiston sekä Jyväskylän kaupungin rahoittamaa. Työelämän muovailustudioon voivat osallistua kaikki keskisuomalaiset työnhakijat.

Palvelun tarjoaa

Rahoittajat

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry.

Jyväskylän kaupunki.
TE-palvelut.