HUOM!

Uraverkosto -hanke on päättynyt 31.12.2022. Emme enää ota vastaan uusia ilmoittautumisia.

Huomasithan Työnhakuverstaan Työkalupakin? Voit poimia parhaat vinkkimme työnhakuun TÄÄLTÄ. 

-------

 Joskus työnhaku yllättää ja uusi mahdollisuus tulee vastaan nopealla tahdilla kulman takaa. Jos huomaat esimerkiksi tarvitsevasi kommentteja työnhaun asiakirjoihisi tai kaipaat vinkkejä omien työnhaun työkalujesi kehittämiseen, olemme apunasi!

Kommentteja saat ainakin seuraaviin:

  • työhakemus
  • cv
  • videoesittely
  • LinkedIn-profiili
  • portfolio
  • työhaastattelu

Työhaastattelusimulaattorimme tarjoaa mahdollisuuden päästä kenraaliharjoittelemaan työhaastattelutilannetta uraohjaajiemme kanssa. Otamme sinuun yhteyttä ja sovimme kanssasi "työhaastattelun" Zoomiin tai Teamsiiin. Saat ohjaajiltamme palautetta ja tarkentavia kysymyksiä, joiden avulla saat osaamisesi helmet tuotua esiin parhaalla mahdollisella tavalla sitten, kun vastassasi onkin ehkä tulevaisuutesi työnantaja.

Vastaamme sinulle arkena 48h sisällä. 

Palvelu on suunnattu keskisuomalaisille työnhakijoille ja on täysin maksutonta.

Pikavinkkimme työnhakuun

Työnhaun asiakirjasi (hakemus, cv, portfolio, LinkedIn) ovat myyntimateriaalisi, joiden tavoitteena on herättää kiinnostus ja vakuuttaa riittävästi, että pääset prosessissa askelen eteenpäin (esim. haastatteluun).

Älä toista samoja asioita hakemuksessa ja cv:ssä, vaan hyödynnä viittaamisen mahdollisuus ("lisätietoja LinkedInissä" tai "voin kertoa lisää haastattelussa").

Työnhaussa pelataan alkuun mielikuvilla, jos ei tunneta. Tarkista, että cv:stäsi saa yhdellä silmäyksellä sellaisen mielikuvan, jonka haluat antaa (sama LinkedIn:ssä!). Hakemuksessa on osaamisesi ja tarinasi ydinkohdat haettavaan paikkaan muovailtuna.

Rekrytoijaa kiinnostaa ennen kaikkea motivaatiosi juuri hakemaasi paikkaan ja organisaatioon. Sen jälkeen hän miettii, kuinka hyvin kykenet hoitamaan homman ja lopuksi (haastattelussa), kuinka sovit tiimiin tai organisaatioon.

Kirkasta aina itsellesi, mitä työnantaja etsii (tässä kohdassa voit soittaa rekrytoijalle ja kysyä hyviä kysymyksiä, myös verkostoja kannattaa hyödyntää!) ja muovaile hakemuksesi hänen näkökulmastaan kiinnostavaksi.

Sitä helpompaa työnhaku on, mitä paremmin olet selvillä itsestäsi ja tavoitteistasi. Olennaisia kysymyksiä niihin liittyen ovat: miksi, millainen, mitä, miten. Näihin vastauksia löydät työelämämuovailun keinoin. Lue lisää Työelämän muovailustudiosta!

Työnhakuopas

Tutustu myös työkalupakki-työnhakuoppaaseemme

Palvelun tarjoaa

Rahoittajat

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry.

Jyväskylän kaupunki.
TE-palvelut.